Picture of Elaine

Elaine

Aandacht voor de klacht

Imani Bahati

Wij zien als team van WijDoen veel verschillende mensen. Mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld langdurige klachten als gevolg van kanker of mensen die te maken hebben met NAH. Wat de klacht ook is, aandacht voor de klacht is heel relevant.

Zonder juiste aandacht voor de klacht, kan er ook geen groei ontstaan. Soms is het moeilijk voor onze cliënten om over de daadwerkelijke klacht te spreken. Want spreken over de klacht, datgene dat belemmerend werkt, is niet gemakkelijk. We willen als mensen liefst door, verder met een normaal leven.

Gelukkig leggen we bij WijDoen dan ook de aandacht op de mogelijkheden binnen een re-integratie traject. Dat doen we door empowerment gesprekken of onderzoeken wat de beste richting is voor onze cliënt.

Toch mogen we de klacht niet uit het oog verliezen. Juist door het leren accepteren van de klacht, kunnen nieuwe wegen bewandelbaar worden. Wegen die eerder nog niet goed in beeld waren.

Onze coaches helpen erbij om aandacht te hebben voor de klacht. Om klachten beter te aanvaarden en accepteren. En tegelijk naar de mogelijkheden te kijken. Samen met de cliënt komt de coach zo een heel eind. Zodat er weer meer grip ontstaat en zicht op de toekomst.

Op onze Kennisbank kun je lezen over, luisteren naar, en kijken naar meer informatie over NAH, chronische (pijn) klachten, kanker, en relevante wetgeving.

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen:

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.