Picture of Elaine

Elaine

Ambitie & belastbaarheid

Onze cliënten hebben ambities, waar we als re-integratie coaches gehoor aan geven. We luisteren naar de ambitie die wordt benoemd en spreken met de persoon in kwestie over hoe daar te geraken.

De ambitie is een belangrijk onderdeel van het re-integratie proces van iemand. Dit zegt iets over de wil en drijfveren en wensen. Ondanks wat er medisch speelt bij de persoon. Als re-integratiecoaches bekijken we hoe deze ambitie kan worden vertaald in de praktijk. We moeten onderzoeken of de ambitie in het kader van mogelijkheden past op dat moment. Met andere woorden; hoe belastbaar is de persoon met de ambitie in het hier en nu.

We komen hier maar op een manier achter; dit is door te toetsen in de praktijk hoe deze belastbaarheid zich uit. De mensen die onze cliënten zijn, hebben vaak medisch (en daarmee vaak ook geestelijk) best wel wat meegemaakt. Zo is te denken aan mensen met NAH, chronische (pijn) klachten of Long Covid.
Als iemand door een dergelijk proces gaat is het vanzelfsprekend dat, ondanks de ambitie, wij als coaches adviseren om stap voor stap aan de slag te gaan.
Stap voor stap re-integreren betekent bijvoorbeeld: starten met een uur op dinsdagochtend en een uur op donderdagochtend. Wanneer dit na een aantal weken goed gaat, breiden we de uren (of werkzaamheden) uit.

Dit doen wij zodat de belastbaarheid in de praktijk in beeld wordt gebracht. Dat het voor de client zelf duidelijk wordt wat diegene nu aankan.
De ambitie wordt in feite alleen bereikt, als je ergens begint. Stap voor stap. Met hulp van onze coaches komen cliënten hier effectief dichterbij in de buurt.

En lukt het niet? Dan is het in elk geval onderzocht. En kan er een ander proces worden gestart; aanvaarding van hoe het is en een vooruitblik vormen naar een toekomst die passend is.

Lees meer over onze werkwijze.

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen:

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.