Informatie voor artsen
Patiënten met niet-aangeboren hersenletsel, chronische (pijn)klachten, Long Covid, en kanker
Een gemiddelde huisartsenpraktijk telt zo’n tachtig patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Vaak ervaren mensen klachten ten aanzien van de cognitie (bijv. geheugen of aandachtsproblemen) of vermoeidheid. Tevens kunnen er gedrags- of emotionele problemen ontstaan. Dit is niet altijd aan de buitenkant te zien. Ook na een hersenschudding kunnen mensen soms nog langdurig last hebben van concentratie- en vermoeidheidsklachten.
Naast de grote populatie van mensen met NAH, is het voor mensen met chronische (pijn) klachten, Long Covid, en na behandeling van kanker vergelijkbaar. De klachten zijn vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. Dit maakt het lastig om te herkennen. Wellicht komt het voor dat er patiënten in uw praktijk met vage klachten komen. Er kan een relatie met het verleden zijn, dat iemand een CVA, kanker of trauma heeft meegemaakt alsmede klachten met een niet-direct causaal verband. Het kan voorkomen dat men zelf zegt dat er niets aan de hand is door een beperkt ziekte-inzicht. Het luisteren naar de naaste(n) kan hierin helpend zijn.
Mensen met NAH, chronische (pijn)klachten, Long Covid, en na kanker ervaren vaak weinig grip op hun situatie en worstelen met hun herstel. Het oude niveau is meestal niet haalbaar, maar wat kan nog wel? Hoe kan iemand om leren gaan met de klachten en beperkingen die zij hebben en tevens omgaan met onbegrip uit de omgeving vanwege de onzichtbare gevolgen? Zonder de juiste begeleiding kunnen mensen jarenlang rond blijven lopen met hun klachten, waarin geen verbetering optreedt.
De meerwaarde van
re-integratiebegeleiding
WijDoen begeleidt op maat
WijDoen is een specialist in het helpen van mensen met NAH, chronische (pijn)klachten, Long Covid, en kanker bij hun re-integratie. In de meest ideale situatie zijn wij al betrokken tijdens de revalidatie om zaken die na de revalidatie van belang zijn te bespreken. Echter is dit helaas lang niet altijd het geval. Vooral bij chronische (pijn)klachten en na kanker is er naast de therapieën/behandelingen voor het fysieke herstel weinig begeleiding.
Hoe werkt het?
Wanneer er sprake is van hersenletsel start het traject met een intake bij één van onze neuropsychologen. Door middel van dit gesprek wordt in kaart gebracht wat iemands huidig functioneren is, en wat de invloed van de veranderingen is op iemands dagelijks leven. Aan de hand hiervan wordt een verslag geschreven, waarin handvatten en tips voor het re-integratietraject naar voren komen. Dit is belangrijk, omdat elke persoon en situatie anders is. Eén van onze NAH coaches begeleidt vervolgens het re-integratieproces, waarbij de neuropsycholoog gedurende het hele traject betrokken blijft.
Kom in contact met WijDoen !
Wij zijn specialist in het re-integratieproces en de lastige situaties die dit met zich mee kan brengen. Wij kunnen u als arts helpen om samen met de getroffene overzicht te creëren over de situatie en adviseren over de te nemen stappen. Wij zijn er voor de getroffene én diens omgeving.
over WijDoen
Hoe wij werken
Lees meer over hoe we werken
Het team
Leer meer over ons team
Samenwerkingen
Lees over met wie we samenwerken
Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen via onze LinkedIn pagina
WijDoen
NAH en chronische pijn
Stress en burn-out
Onderzoek en advies
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Ontvang onze nieuwsbrief.
Verander uw cookie voorkeuren hier.
Website Development by Nomad Cartel