Informatie voor artsen

Te veel stress is een groot probleem

De aantallen van mensen met te veel stress, overspannenheid en burn-out nemen steeds meer toe. Waarschijnlijk zal dat u als bedrijfsarts of huisarts ook opvallen. Er komen steeds meer mensen op uw spreekuur of consult met klachten van te veel stress, vermoeidheid, concentratieproblemen of uitputting. Het is vaak vanzelfsprekend dat u het advies geeft om opzoek te gaan naar een psycholoog. Denkt u echter ook aan het inzetten van re-integratiebegeleiding door een re-integratiecoach die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen met stress, overspannenheid of een burn-out?

Ook re-integratiebegeleiding bij stress, overspannenheid en burn-out

U vraagt zich dan natuurlijk af, wat is de meerwaarde? Hier zijn een aantal redenen voor:

  • De behandeling van de psycholoog zal met name gericht zijn op persoonsfactoren en psychische klachten. Er is niet altijd ruimte en kennis om werk hierin te betrekken. De re-integratiecoach begeleidt daarom over de te nemen stappen in werk.
  • Bij stress, overspannenheid en burn-out zijn er vaak persoonlijke/gevoelige persoonskenmerken, externe omgeving of een verleden van invloed op de huidige klachten. Dit zijn vaak onderwerpen die niet met de werkgever besproken worden. Het helpt daarom om een re-integratiecoach te betrekken die kan ondersteunen in de communicatie tussen de werkgever en de werknemer.
  • Er zijn wachtlijsten voor een psycholoog, terwijl een re-integratiecoach direct kan starten. Door onze samenwerking van (neuro)psychologen en re-integratie coaches kunnen wij in de eerste instantie ook de psychosociale begeleiding bieden. Als na een uitgebreid intakegesprek met de (neuro)psycholoog blijkt dat aanvullende behandeling bij een psycholoog evengoed wenselijk is, kunnen wij ondersteunen om dit in te zetten.

WijDoen begeleidt op maat

WijDoen is een specialist in het helpen van mensen met stress, uitval door overspannenheid of een burn-out. In de meest ideale situatie zijn wij al vroeg betrokken in het proces. Dit om te voorkomen dat stress uitloopt tot uitval in werk door overspannenheid of een burn-out. Tevens is het bij mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben prettig vroeg betrokken te zijn sinds de uitval, om alvast een plan van aanpak te maken en iemand actief eerst rust en herstel te adviseren voor minimaal de eerste 6 weken. Een duidelijk plan geeft vaak veel rust. Dit plan wordt op het individu afgestemd.

Hoe werkt het?

Wanneer er sprake is van stress, overspannenheid of een burn-out start het traject met een intake bij één van onze neuropsychologen. Door middel van dit gesprek wordt in kaart gebracht wat iemands huidig functioneren is, en wat de invloed van de veranderingen is op iemands dagelijks leven. Aan de hand hiervan wordt een verslag geschreven, waarin handvatten en tips voor het re-integratietraject naar voren komen. Dit is belangrijk, omdat elke persoon en situatie anders is. één van onze stress & burn-out coaches begeleidt vervolgens het re-integratieproces, waarbij de neuropsycholoog gedurende het hele traject betrokken blijft.

Kom in contact met WijDoen !

Wij zijn specialist in het re-integratieproces en de lastige situaties die dit met zich mee kan brengen. Wij kunnen u als arts helpen om samen met de getroffene overzicht te creëren over de situatie en adviseren over de te nemen stappen. Wij zijn er voor de getroffene én diens omgeving.

over WijDoen

Hoewijwerken2_bijWijDoen

Hoe wij werken

Lees meer over hoe we werken

het team van WijDoen staat voor u klaar

Het team

Leer meer over ons team

Samenwerkingen met andere organisaties

Samenwerkingen

Lees over met wie we samenwerken

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.