Je werk en je privé leven. Die twee zijn vaak lastig in balans te houden. Want we verwachten veel van onszelf en leggen druk op onszelf. Onze cliënten die te maken hebben met NAH, chronische (pijn) klachten of kanker, moeten extra goed letten op deze balans van werk en privé.
Teveel disbalans betekent vaak uitputting of oververmoeidheid. De disbalans ontstaat vaak wanneer iemand dolgraag zijn of haar werk blijft uitvoeren, ondanks het ziektebeeld. Iemand die blij is met het werk, vertel je ook niet zomaar om het rustiger aan te doen. Laat staan om het even helemaal te laten liggen. Omwille van het in stand houden van de balans.
Toch is dit waar we als coaches van WijDoen met onze cliënten standaard aan werken; het verkrijgen van de gezonde balans tussen werk en privé, juist nu in de nieuwe situatie. Dit vergt van onze cliënten een kennismaking met minder snel willen gaan en meer ruimte creëren voor overzicht. Zodat er grip ontstaat over wat er op dit moment het beste werkt. Wat op dit ogenblik een gezonde leefstijl is.
We brengen dit met onze cliënten in kaart met bijvoorbeeld het opstellen van een dagplanning van activiteiten. Hoeveel uren steek je per dag in een bepaalde activiteit? Hoeveel uren zijn daarin bedoeld voor werk? En hoeveel uren voor ontspanning?
Op deze manier krijgen onze cliënten meer overzicht en ook meer inzicht. Wat ten goede komt aan een duurzame re-integratie. En dat doen we samen, de coach met de cliënt.