Informatie voor cliënten
Je hebt zelf problematische stress op werk, of bent overspannen of hebt een burn-out, wat nu?
Mogelijk ben je uitgevallen van werk of sta je op het punt om uit te vallen. Je kan de grip verloren zijn en ervaart veel stress, vermoeidheid en misschien ook emotionele klachten. Je vindt het moeilijk hoe je de grip weer terug kan vinden en hoe je je werk moet hervatten. Het kan lastig zijn om zelf de stress te verminderen. Wij helpen jou om weer grip op jouw leven te krijgen, minder stress te ervaren, en weer kan re-integreren of juist het voorkomen van uitvallen.
Wanneer kunnen jullie mij begeleiden?
Wanneer je werkzaam bent bij een werkgever is het mogelijk om via jouw werkgever een re-integratiecoach in te schakelen. Aan jouw werkgever of bedrijfsarts kun je navragen wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Je kan natuurlijk ook met ons contact opnemen, en dan kunnen wij meedenken en eventueel contact opnemen over de mogelijkheden. Indien wij jou mogen begeleiden zijn er twee verschillende re-integratietrajecten. Wij begeleiden jou terug in je huidige werk, of wanneer dit niet meer mogelijk is zoeken we naar een gepaste plek elders. Er wordt dus een keuze gemaakt tussen een 1e spoor- of 2e spoortraject.
Het kan ook voorkomen dat je al een WIA-beoordeling hebt gehad, maar doordat jouw werkgever eigenrisicodrager is nog steeds betrokken bent met jouw werk. In dat geval spreken we over een 3e spoortraject. Ook in dit geval kunnen wij re-integratiebegeleiding bieden om weer op zoek te gaan naar een baan.
o 1e spoortraject
Bij een 1e spoortraject word je begeleid om terug te keren naar je huidige werkgever. Indien mogelijk is dit in jouw oude functie, maar dit kan ook een andere functie zijn binnen het bedrijf. De meeste mensen starten in het eerste ziektejaar met een 1e spoortraject. Wij kijken hierbij samen met jou, jouw collega’s, en jouw werkgever naar alle mogelijkheden die er zijn. Als dit niet meer mogelijk is, wordt er een 2e spoortraject ingezet. Dit loopt soms tegelijk met een 1e spoortraject. Indien spoor 1 en spoor 2 tegelijk ingezet is, kan WijDoen in beiden sporen begeleiding bieden.
o 2e spoortraject
Als er door de situatie geen re-integratiemogelijkheden zijn bij jouw huidige werkgever, wordt er een 2e spoortraject ingezet. In dat geval helpen wij jou om een gepaste plek te vinden bij een andere werkgever.
– 3e spoortraject
In 3e spoortrajecten gaat het bijna altijd over op zoek gaan naar een werkplek bij een nieuwe werkgever. Wij kijken wat er voor jou nodig is om weer stappen te zetten in het re-integratieproces en gaan vervolgens samen opzoek naar een gepaste plek bij een nieuwe werkgever.
Wat kun je verwachten, hoe verloopt het proces?
Eerste kennismaking
We vinden het belangrijk dat je een klik voelt met ons bedrijf en de coach. Daarom vindt er bijna altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. Meestal kiest de werkgever een re-integratiebureau, maar in sommige gevallen mag je zelf een re-integratie bureau kiezen. In het kennismakingsgesprek zal de re-integratiecoach uitleggen wat wij kunnen betekenen en kan je ook je eigen wensen uitspreken. Na het gesprek heb je natuurlijk de tijd om na te denken of je met de betreffende coach en ons verder wilt, en dan horen we dat graag.
Na de kennismaking
Wanneer wij een eerste kennismaking hebben gehad en je wilt graag door ons begeleid worden, zal er een offerte uitgebracht worden aan jouw werkgever.
Start van het traject
Als het akkoord binnen is gekomen kunnen wij van start gaan. Wij starten onze trajecten met een (neuro)psychologische intake (klik hier voor uitleg over het intakegesprek). De neuropsycholoog zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak in te plannen. Met dit gesprek hopen wij jouw situatie en functioneren zo helder mogelijk in kaart te brengen. Daarna volgt er een gesprek met jou, jouw re-integratiecoach, en de neuropsycholoog om de bevindingen te bespreken. Hierin zullen ook tips en adviezen meegegeven worden. Dit is tegelijkertijd een warme overdracht van de neuropsycholoog naar jouw re-integratiecoach, waarna jullie samen het traject kunnen starten.
Invulling van het traject
Voor de invulling van het traject kan je het beste kijken bij één van de twee diensten, afhankelijk van jouw situatie.
Wat is typisch WijDoen?
- Persoonlijk en nauw contact vinden wij belangrijk. De één heeft behoefte aan fysieke afspraken van een uur, de ander vindt korter telefonisch contact prettiger. Dit wisselen wij vaak af, waarbij tussendoor kort schakelen via Whatsapp ook voorkomt.
- Onze traject zijn op maat. We invulling van onze trajecten zijn op basis van jouw behoeftes en met sturing van onze expertise.
- We komen bij jou thuis of in een coachruimte in jouw omgeving. Wij vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt en niet te lang hoeft te reizen. Dit gaat anders ten koste van jouw energie voor het gesprek.
- Wij kijken naar jouw hele situatie, zowel werk als privé. Re-integreren moet niet ten koste gaan van jouw privésituatie; wij gaan samen een juiste balans vinden.
- Wij gaan niet overhaast te werk. Hoewel een beetje gezonde druk kan helpen om dat extra stapje te durven zetten, weten wij ook dat het ervaren van druk juist averechts kan werken. Voor ons staat duurzaam re-integreren centraal.
- Aandacht voor jouw naasten is er natuurlijk ook. Mogelijk vind je het prettig als jouw naaste bij de gesprekken aanwezig is, of kunnen wij meedenken over juiste ondersteuning voor thuis.
Kom in contact met WijDoen !
over WijDoen
Hoe wij werken
Lees meer over hoe we werken
Het team
Leer meer over ons team
Samenwerkingen
Lees over met wie we samenwerken
Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen via onze LinkedIn pagina
WijDoen
NAH en chronische pijn
Stress en burn-out
Onderzoek en advies
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Ontvang onze nieuwsbrief.
Verander uw cookie voorkeuren hier.
Website Development by Nomad Cartel