Picture of Elaine

Elaine

De arts en de coach

In een re-integratietraject heb je als persoon te maken met verschillende professionals. Professionals die er zijn om met jou in kaart te brengen wat nodig is. Wij als re-integratiecoaches zullen jou ook begeleiden in de gesprekken met de arts. Zoals de bedrijfsarts vanuit de arbodienst.

Als jij in je eerste of tweede jaar ziekte bent bij je werkgever, is het noodzakelijk dat je bij de bedrijfsarts langs gaat. De bedrijfsarts hoort graag hoe het met je gaat. Wat je klachten zijn en hoe je je voelt. Dit kan best een emotioneel proces zijn. Je zult immers geconfronteerd kunnen worden met je belastbaarheid die nu lager is.
De coaches van WijDoen begeleiden jou in dit proces. Doordat we samen met onze cliënten naar de verantwoordelijke arts gaan.  Zo sta je er als getroffene niet alleen voor in deze gesprekken.

Re-integreren is een proces van uitproberen, vallen, opstaan, confrontaties met jezelf. Je medische situatie is hierbij uiteraard erg belangrijk. Samen met de coach van WijDoen onderzoek je in de praktijk wat haalbaar is. Zodat je helderheid ontwikkeld richting de arts die je spreekt gedurende je traject.

Beluister hier onze podcast ‘Ongezien’ met bedrijfsarts Godelieve Vrijhof. Zij spreekt over haar visie op succesvolle re-integratie, wat ze lastig vindt in haar vak en hoe ze omgaat met ongeziene klachten en verschillende belangen in het verzuim proces.

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen:

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.