Hoe wij werken

Persoonlijke aandacht

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Dat begint al met een vrijblijvende kennismaking bij de cliënt thuis, waarbij de cliënt zijn of haar wensen kan aangeven en waarbij er sprake moet zijn van een klik tussen de cliënt en zijn of haar coach van WijDoen. Er is regelmatig contact tussen de cliënt en de coach, in de beginperiode zeker wekelijks. Elk traject is op maat, dus ook het verdere verloop van de contactmomenten worden per traject besproken. Wij zijn betrokken met onze cliënten en gaan, indien gewenst, mee naar gesprekken die gedurende het traject plaatsvinden: bijvoorbeeld met de bedrijfsarts, evaluatiegesprekken met werkgever, of de WIA -gesprekken bij het UWV.

We doen het samen

Zoals beschreven in ons kloppend hart vinden wij het belangrijk dat de cliënt zelf de regie houdt. Alleen daar waar nodig ondersteunen we de cliënt. In een re-integratie komt er veel af op de cliënt en kan het lastig zijn om het overzicht te behouden. Samen met de cliënt zorgen we dat het overzicht behouden blijft en gaan we stapsgewijs op zoek naar het hervinden van een nieuwe balans, zowel in werk als privé.

On the job & thuis

Wij bezoeken de cliënt zowel thuis als op het werk. Zo kost het de cliënt geen extra energie om naar een locatie te komen en tevens bemerken wij dat het thuis afspreken voor een meer ontspannen sfeer zorgt. Door ook de werkplek regelmatig te bezoeken, krijgen we inzicht in de situatie op het werk en kunnen wij vervolgens kijken wat er nodig is om de re-integratie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

In samenwerking met betrokkenen

Re-integreren doe je niet alleen. Wij vinden het belangrijk om iedereen die betrokken is bij de re-integratie er ook daadwerkelijk bij te betrekken. Van partner en kinderen, tot werkgever, collega’s en de bedrijfsarts. Wij zetten ons er maximaal voor in om op deze manier de cliënt de optimale mogelijkheid tot re-integreren te bieden.

Resultaat

Samen met onze cliënt werken wij, afhankelijk van de opdracht en het soort traject, toe naar een duurzame re-integratie op een werk- of werkervaringsplek. Een plek waar de cliënt zich goed voelt, er rekening wordt gehouden met de situatie en waar onze cliënt ervaart van waarde te zijn voor anderen. Vaak kunnen onze cliënten niet meer geheel terugkeren in een normale werksituatie, en is er sprake van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Wij ondersteunen onze cliënten altijd in het proces van een keuring voor de WIA bij het UWV.

Afsluiting

Aan het einde van elk traject doen wij een zo warm mogelijke overdracht naar de belangrijkste betrokkenen, zodat er continuïteit blijft voor onze cliënten. We sluiten het traject gezamenlijk af met een evaluatie en wordt altijd een eindrapportage geschreven voor de opdrachtgever.

Meer over WijDoen

het team van WijDoen staat voor u klaar

Het team

Leer meer over ons team

Samenwerkingen met andere organisaties

Samenwerkingen

Lees over met wie we samenwerken

koppel knuffelt elkaar

Ons kloppend hart

Ontdek waar wij voor staan

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.