Picture of Elaine

Elaine

Life events tijdens de re-integratie

Zuzana Ruttkay

Cliënten die door ons worden begeleid, hebben vaak veel meegemaakt. Zowel medisch als psychosociaal gezien. Dit vraagt om aandacht, en die geven we. In een traject dat loopt tussen cliënt en coach, passeert er veel. Er wordt stilgestaan bij datgene wat heeft plaatsgevonden. Hoe daar nu mee wordt omgegaan en hoe daar in de toekomst mee om te gaan. Zodat er grip ontstaat.

De grip kan door een onverwacht life event verloren raken. Want ook in een traject kunnen er dingen gebeuren, waar geen invloed op is. Zo kan een cliënt die een traject volgt geconfronteerd worden met ziekte of een sterfgeval in de familie. Ook kan relatieproblematiek of een breuk tussen client en diens partner een rol spelen.

Als coaches bij WijDoen stemmen we af op wat is. We zullen dan ook altijd aandacht besteden aan de life events die plaatsvinden tijdens de re-integratie. Dit vergt openheid en bereidwilligheid van de client om alles te mogen laten zijn wat is.

Door de openheid van de cliënt over het life event en de afstemming van de coach hierop, ontstaat naast re-integratie begeleiding ruimte voor meer. Er ontstaat contact over datgene wat op dat moment nodig is. De re-integratie zal dan even pauzeren. Misschien een week, misschien een maand. Of misschien stopt de re-integratie. In ieder geval geven we als coaches altijd gehoor aan de life events. Samen vinden we een passende weg.

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen:

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.