Mentaal duur belastbaarheids-onderzoek (MDBO)

Beperkte belastbaarheid

Ten gevolge van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Long Covid, of bij/na kanker kunnen mensen klachten ervaren van een beperkte belastbaarheid. Hierdoor zijn zij sneller vermoeid na (korte) cognitieve of fysieke inspanning, en hebben zij langer de tijd nodig om van deze activiteit te herstellen. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan van overbelasting, een verminderd cognitief functioneren, en pijn. Zo kan het zo zijn dat mensen in de ochtend weinig/geen klachten ervaren, maar in de middag bijvoorbeeld last krijgen van cognitieve klachten, zoals een verminderd concentratievermogen. 

Het doel

Bij een mentaal duur belastbaarheidsonderzoek wordt het effect van duurbelasting (langdurige cognitieve inspanning) op het cognitief functioneren, en dus arbeidsprestaties, in kaart gebracht. Dit wordt gedaan door middel van testonderzoek. De cliënt krijgt in de ochtend en in de middag dezelfde cognitieve taken aangeboden. Daarnaast zal er driemaal een meetmoment plaatsvinden ten aanzien van alertheid, concentratievermogen, pijn, en subjectief ervaren vermoeidheid. De prestaties van de verschillende meetpunten kunnen vervolgens met elkaar vergeleken worden. Deze uitkomsten geven weer of er sprake is van een beperkte mentale belastbaarheid, en of deze beperkte belastbaarheid van invloed is op het cognitief functioneren. 

Door in kaart te brengen of er, en zo ja welke, klachten ontstaat bij duurbelasting kunnen er adviezen gegeven worden voor de werksituatie (werkduur en werktaken). 


Wat houdt het in? 

Intake gesprek + testonderzoek van ca. 6,5 uur. Vindt plaats op één dag. 

Terugkoppelingsgesprek op een andere dag 

Rapportage 

Voor wie?

Voor mensen die ten gevolgen van een aandoening of letsel klachten ervaren van een beperkte belastbaarheid, cognitieve klachten en/of pijn. 

Laat ons jou adviseren

Benieuwd of dit iets voor jou, je naaste, je werknemer etc. is? 

Neem contact met ons op om dit samen te bespreken. 

Boek eenvoudig een terugbelafspraak

of

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.