“Jou kan ik niet voor de gek houden, en dat vind ik fijn”
Onze cliënten maken veel mee. Soms zoveel, dat ze een muur opwerpen naar mensen die zij ontmoeten. Niet gek, als je bedenkt dat ze vaak niet begrepen worden vanwege hun onzichtbare niet-aangeboren hersenletsel of hun onzichtbare klachten.
Die muur werkt niet zomaar voor onze coaches. Als coach voelen wij aan waar iemand mee rondloopt. Waar iemand last van heeft. Hoe de muur eruit ziet. Hierdoor komt er ruimte vrij voor de cliënt om de muur steen voor steen af te breken. Waardoor er ruimte ontstaat voor waarheid.
Onlangs zei een cliënt (33) tegen me: “Ik kan met mijn intellect wel proberen om je om de tuin te leiden. Zoals ik dat vaker heb gedaan bij mensen die te maken hebben met mijn proces. Maar jou kan ik niet voor de gek houden. En dat vind ik fijn.”
Als coach ben ik erg dankbaar dat ik mag bijdragen aan het ontwikkelen van openheid van mijn cliënten. Bij WijDoen investeren we naast re-integratie naar duurzame arbeid, vooral in het welbevinden van onze cliënten. Want daarmee slaan zij de brug naar datgene wat bij hen past: deelname aan sport, nieuw vrijwilligerswerk of passende arbeid.
– Merijn Roubroeks, WijDoen