Week van de mentale gezondheid

Van 4 t/m 10 oktober is het de week van de mentale gezondheid.

Door ziekte staat je leven op zijn kop. Wij zien dat dagelijks bij de cliënten die wij begeleiden. Bij mensen waarvan het leven drastisch verandert, komen vaak mentale problemen voor.
Zo besteden we bij WijDoen dan ook veel aandacht aan de gehele situatie waarin je je verkeerd, naast jouw re-integratie pad.

Door goed voor je lichaam en geest te zorgen, kun je weerbaarder worden voor ingrijpende gebeurtenissen. Maar hoe zorg je nu goed voor je lichaam en geest? En wat als er meer aan de hand is, en je een psychische aandoening hebt? Bijna 2 miljoen Nederlanders lijden aan een psychische aandoening. Dit heeft een grote impact. Niet alleen op het leven van de patiënt, maar ook op dat van je naasten. Er heerst helaas nog een taboe op psychische aandoeningen, waardoor dit onderwerp nu bespreekbaar wordt gemaakt.

Workshop Mentale Gezondheid

De Hersenstichting organiseert deze week verschillende activiteiten rondom dit onderwerp. Op hun website is hierover meer te vinden. Één van die activiteiten is een gratis online workshop ‘Mentale Gezondheid’ van de Hersenstichting en IkbenOpen op woensdag 6 oktober om 20:00 uur. Tijdens deze workshop vertellen zij hoe belangrijk een gezonde geest is en wat je zelf kunt doen om mentaal gezond te blijven. Ook krijg je een aantal tips en opdrachten waar je zelf mee aan de slag kunt.

Wil je je hiervoor aan melden? Dat kan hier.

Bron: Hersenstichting

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.