WijDoen biedt advies aan het UWV

Als re-integratie bureau werken wij samen met meerdere opdrachtgevers. Zo is het UWV een opdrachtgever van ons. Veel mensen die te maken krijgen met chronische pijn, NAH, long COVID of kanker, zullen ook te maken krijgen met het UWV. Want hoe wordt werk weer opgepakt in de nieuwe situatie? Is werk nog haalbaar? En zo ja, hoe veel werk en hoe lang? Wat lukt wel en wat lukt niet?

Deze vragen zijn soms pittig om een antwoord op te krijgen. WijDoen brengt helderheid in situaties waar deze vragen gesteld worden. In opdracht van het UWV gaan we aan de slag om deze vragen beantwoord te krijgen voor de mensen om wie het gaat.
Hoe dat in zijn werk gaat? Allereerst benadert het UWV ons met de vraag of wij begeleiding kunnen bieden aan iemand die is getroffen door ziekte en hierdoor beperkingen ervaart. Vervolgens leggen we contact met de persoon in kwestie en doen we een intake. Uit dit intakegesprek komt naar voren wat er allemaal speelt. De coach van WijDoen doet een inschatting wat voor type traject het meest passend is voor de persoon in kwestie. Dit wordt gemeld aan het UWV, zodat dit traject kan worden opgestart.

Als re-integratie bureau werken wij op deze wijze adviserend voor het UWV. Omdat wij dagelijks mensen begeleiden die te maken hebben met de genoemde ziektebeelden, kunnen wij een helder verhaal overbrengen aan het UWV over wat wij nu passend achten voor de persoon om wie het gaat.
WijDoen legt nooit druk op trajecten, we eisen niets van onze cliënten. We zoeken naar mogelijkheden voor onze clienten. En dit doen we graag samen met het UWV.

Dus mocht je een werkcoach, arbeidsdeskundige of andere professional zijn bij het UWV, schroom niet om contact te leggen met ons om jouw casuïstiek te bespreken. Wie weet kunnen we van dienst zijn om de personen om wie het gaat, op de meest passende wijze begeleiding te bieden. Op weg naar een duurzame (arbeids) toekomst. Want re-integreren doe je samen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.