WijDoen presenteert voor bedrijfsartsen

Vorige week is er door WijDoen een presentatie gegeven aan een groep bedrijfsartsen. Het doel was de betekenis en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) toe te lichten, en hoe getroffenen weer kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Een bekend onderwerp

Elaine van Leijenhorst, neuropsycholoog bij WijDoen, vertelde over NAH en wat er kan gebeuren in het brein. Voor de bedrijfsartsen is NAH een bekend onderwerp, hoewel het zeer waardevol was dat er nu specifiek meer over werd verteld door Elaine. Zaken die aan bod kwamen waren onder andere overprikkeling, energetische gevolgen, lichamelijke gevolgen en cognitieve gevolgen van NAH. Lees er meer over op onze Kennisbank.

Ongezien & onbegrepen

Ervaringsdeskundige Inge Woutersen liep jaren terug een hersenschudding op en heeft nog altijd last van de gevolgen. Zij nam ook deel aan de presentatie. Inge vertelde hoe haar interactie was met medici in de afgelopen jaren. Zo probeerde zij in haar eentje allerlei therapieën maar werd niet gezien of gehoord in haar klachten. Uiteindelijk is Inge naar Amerika gegaan om een therapie te proberen waarmee ze nu stap voor stap wel wat vooruitkomt. Zij heeft veel verdriet gevoeld rondom het onbegrip van haar NAH en is inmiddels gestart met re-integratie bij WijDoen. De bedrijfsartsen toonden compassie naar Inge over haar verhaal. Het werd als zeer waardevol ontvangen en het werd weer eens duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen met NAH specifiek worden uitgevraagd in hun klachten.

Meer grip

Merijn Roubroeks is de re-integratiecoach van Inge en hij presenteerde hoe te re-integreren met NAH. Zo heeft hij verteld over wat er allemaal op iemand met NAH afkomt tijdens een re-integratietraject, en hoe WijDoen precies begeleiding biedt aan mensen met NAH, zodat er weer meer grip ontstaat voor de client. De presentatie is erg goed ontvangen, er was interactie en er is veel losgemaakt bij de bedrijfsartsen. En dat is waar WijDoen naar streeft: samen de verbinding opzoeken, want re-integreren doe je samen.

Wil je als (zorg)professional ook aanwezig zijn bij een van onze presentaties? Mail dan naar info@wij-doen.com

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.