Re-integreren met chronische (pijn) klachten

Gevolgen chronische (pijn)klachten

Chronische pijn is een voortdurende of terugkomende pijn die iemands welzijn, functioneringsvermogen en kwaliteit van leven aan kan tasten. De pijn duurt langer dan drie tot zes maanden. De pijn kan ook gepaard gaan met chronische vermoeidheid. Chronische pijn kan het gevolg zijn van letsel, een infectie, een operatie waarbij een zenuw beschadigd is, slijtage of van andere oorzaken. Maar soms is er ook geen
duidelijke aantoonbare medische oorzaak aanwezig. 

Symptomen

Mensen met chronische (pijn)klachten ervaren vaak weinig grip op hun situatie, en worstelen vaak met hun herstel.

De symptomen lopen uiteen van onaangenaam tot volledig iemands leven in beslag nemend en invaliderend. Men voelt bijvoorbeeld een scherpe of stekende pijn, een brandend gevoel of een doffe spierpijn. Aanrakingen kunnen gevoelig of pijnlijk zijn en de pijn kan erger worden bij beweging. De pijn is vaak niet statisch, het kan in de loop van de dag veranderen. Iedereen kan te maken krijgen met chronische pijn. Om hier zo goed mogelijk mee leren om te gaan kost tijd en doorzettingsvermogen. Men zal een nieuwe balans moeten vinden in zijn of haar leven en kijken wat er mogelijk is qua werk en privé.

WijDoen begeleidt op maat

Het is belangrijk om experts te verzamelen die weten wat er aan de hand is en hoe iemand, als hij of zij is uitgevallen in zijn werk, kan re-integreren.

Het is belangrijk om experts te verzamelen die weten wat er aan de hand is en hoe iemand, als hij of zij is uitgevallen in zijn werk, kan re-integreren. WijDoen is een specialist in het helpen van mensen met chronische (pijn)klachten, die terug willen keren naar hun werk. Onze coaches kunnen ondersteunen, door handvatten te geven hoe hiermee het beste om te gaan.

Mogelijkheden zien

We onderzoeken samen met de cliënt wat de mogelijkheden ten aanzien van het werk zijn. We maken een plan hoe activiteiten op een verantwoorde manier weer opgebouwd kunnen worden. Het proces van het ontdekken van de mogelijkheden en bewaken van de grenzen gaat gemakkelijker als iemand daarbij wordt ondersteund door een ervaren coach. Zo staat de cliënt er niet alleen voor en kan hij of zij gebruik maken van onze ervaring om de re-integratie zo goed mogelijk te laten verlopen.

WijDoen ziet de mens achter de cliënt

Wat doen wij anders?

We combineren praktische ondersteuning in de privé- en werkomgeving met emotionele steun in het verwerken van wat iemand is overkomen.

Ieders persoonlijke situatie is ons uitgangspunt. Elk mens is uniek en onze trajecten zijn dan ook altijd op maat gemaakt. Samen gaan we stappen vooruit zetten.

Chronische pijn kan erg complex zijn. Onze coaches hebben een brede kijk op jouw klachten om samen te onderzoeken waar nog mogelijkheden liggen .

Wij helpen de grip op iemands leven terug te vinden, zodat hij of zij weer zelfrespect en zingeving ervaart, met een goede balans tussen uitdaging en ontspanning.

"Ik heb erg veel gehad aan het traject dat ik met de coach van WijDoen gevolgd heb. Zij begreep heel goed tegen welke problemen ik aan liep en gaf me hierin veel steun. Ze stuurde me subtiel en liet me op die manier zelf tot bepaalde ontdekkingen komen. Ze dacht met me mee en gaf hele goede adviezen hoe ik dingen kon aanpakken of oplossen. Dat waren soms ook heel praktische adviezen. Dit heeft er in grote mate toe bijgedragen dat ik mijn balans beter heb leren bewaren. Zij was gelijk van af het eerste contact zeer betrokken."

Linda Rieff

Cliënt

Boek eenvoudig een terugbelafspraak

of

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.