Re-integreren met NAH

Gevolgen van NAH

Mensen met NAH ervaren vaak weinig grip op hun situatie, en worstelen vaak met hun herstel.

Mensen met NAH ervaren vaak weinig grip op hun situatie en worstelen vaak met hun herstel. Het oude niveau is meestal onhaalbaar maar wat kan nog wel? Hoe kan iemand het beste omgaan met onbegrip uit de omgeving omdat het voor andere mensen niet te zien is? Zonder de juiste begeleiding kunnen mensen jarenlang rond blijven lopen met hun klachten zonder dat het verbetert.  WijDoen is specialist in re-integreren met NAH.

WijDoen begeleidt op maat

WijDoen is een specialist in het helpen van mensen met NAH bij hun re-integratie.

Vaak al tijdens de revalidatie zijn wij betrokken bij het proces van herstel en bespreken we zaken die na de revalidatie van belang zijn zoals de thuissituatie en re-integratie op de werkplek. Wij weten wat er aan de hand is en wat iemand nodig heeft om goed te re-integreren.

De juiste aandacht

Er is naast het NAH aandacht voor de cliënt als geheel persoon. Wij hebben daarbij ook aandacht voor de partner, familie en vrienden. Tijdens de re-integratie vinden wij een goed contact en samenwerking met werkgever en bijvoorbeeld een bedrijfsarts ook van groot belang. Zo kennen wij de vele regelingen, b.v. met betrekking tot de Wet verbetering poortwachter en hebben wij connecties binnen de verschillende (zorg-)instanties. 

WijDoen ziet de mens achter de cliënt

Wat doen wij anders?

We combineren praktische ondersteuning in de privé- en werkomgeving met emotionele steun in het verwerken van wat iemand is overkomen.

Ieders persoonlijke situatie is ons uitgangspunt. Elk mens is uniek en onze trajecten zijn dan ook altijd op maat gemaakt. Samen gaan we stappen vooruit zetten.

NAH kan erg complex zijn. Onze neuropsychologen en gespecialiseerde NAH coaches maken de vertaling van de psychisch-medische situatie naar het dagelijkse leven.

Wij helpen de grip op iemands leven terug te vinden, zodat hij of zij weer zelfrespect en zingeving ervaart, met een goede balans tussen uitdaging en ontspanning.

Hoe werkt het?

Bij de start van het traject stelt een van onze neuropsychologen door onderzoek vast, welke gevolgen de hersenbeschadiging heeft op het dagelijks leven. Het verslag hiervan schetst samen met het uitgebreide intakegesprek een realistisch beeld van het re-integratieproces en de verwachtingen. Dit is belangrijk, omdat elk persoon en elke situatie anders is. Eén van onze NAH coaches begeleidt vervolgens het re-integratieproces, waarbij de neuropsycholoog gedurende het hele traject betrokken blijft.

“Door de ervaringen van WijDoen, met NAH, hebben zij begrip voor mijn situatie. Mijn leven stond ook op z'n kop. Zij hebben mij de nodige handvatten aangeboden waardoor ik er beter mee om kon gaan."

Hannie Zeegers

Partner getroffene

Boek eenvoudig een terugbelafspraak

of

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.