Re-integreren na kanker

Gevolgen van kanker

Re-integreren na kanker kan lastig zijn, maar is zeker mogelijk.

Jaarlijks krijgen 30.000 tot 40.000 werkende Nederlanders de diagnose kanker. Een zorgwekkende periode in iemands leven op het gebied van gezondheid. Na de behandeling van de ziekte is het leven vaak niet meer hetzelfde. Men kan te maken hebben met lange termijn gevolgen zoals vermoeidheid, verminderde lichamelijke conditie en problemen bij het concentreren en onthouden.

Een veranderende situatie

Deze gevolgen kunnen een beperkende invloed hebben op verschillende levensgebieden. Het is vaak nodig om een nieuwe manier te vinden om met de veranderde situatie om te gaan. Daarnaast ontstaan er vaak onduidelijkheden op het gebied van het werk. Vragen die dan vaak spelen zijn ‘kan ik mijn oude functie nog uitoefenen?’ en ‘wat gebeurt er met mijn inkomsten?’.

WijDoen begeleidt op maat

WijDoen is een specialist in het helpen van mensen, die terug willen keren naar hun werk en last ondervinden van lange termijn gevolgen.

Het duurt vaak even voordat iemand weet met welke gevolgen hij of zij te maken heeft en op welke manier deze zijn of haar leven beïnvloeden. De veranderingen zijn voor een buitenstaander vaak niet te zien. Op het werk kan onbegrip ontstaan ten aanzien van de ‘onzichtbare gevolgen’. Dit leidt vaak tot een onzeker gevoel, verdriet en emotionele klachten .

De juiste aandacht

Onze coaches ondersteunen een cliënt door hem of haar te helpen ontdekken wat er veranderd is. We geven handvatten hoe hiermee het beste om te gaan. We onderzoeken samen wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van het werk. We maken een plan hoe activiteiten op een verantwoorde manier weer opgebouwd kunnen worden. Het proces van het ontdekken van de mogelijkheden en bewaken van de grenzen gaat gemakkelijker als iemand zich ondersteund voelt door een ervaren coach. De cliënt staat er niet alleen voor en er kan gebruik worden gemaakt van onze ervaring om de re-integratie zo goed mogelijk te laten verlopen.

WijDoen ziet de mens achter de cliënt

Wat doen wij anders?

We combineren praktische ondersteuning in de privé- en werkomgeving met emotionele steun in het verwerken van wat iemand is overkomen.

Ieders persoonlijke situatie is ons uitgangspunt. Elk mens is uniek en onze trajecten zijn dan ook altijd op maat gemaakt. Samen gaan we stappen vooruit zetten.

De gevolgen van kanker kunnen erg complex zijn. Onze neuropsychologen en gespecialiseerde coaches maken de vertaling van de psychisch-medische situatie naar het dagelijkse leven.

Wij helpen de grip op iemands leven terug te vinden, zodat hij of zij weer zelfrespect en zingeving ervaart, met een goede balans tussen uitdaging en ontspanning.

"Ik heb erg veel gehad aan het traject dat ik met de coach van WijDoen gevolgd heb. Zij begreep heel goed tegen welke problemen ik aan liep en gaf me hierin veel steun. Ze stuurde me subtiel en liet me op die manier zelf tot bepaalde ontdekkingen komen. Ze dacht met me mee en gaf hele goede adviezen hoe ik dingen kon aanpakken of oplossen. Dat waren soms ook heel praktische adviezen. Dit heeft er in grote mate toe bijgedragen dat ik mijn balans beter heb leren bewaren. Zij was gelijk van af het eerste contact zeer betrokken."

Linda Rieff

Cliënt

Boek eenvoudig een terugbelafspraak

of

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.