Re-integreren met Long COVID

Restklachten na het coronavirus

Helaas kent waarschijnlijk iedereen van ons inmiddels iemand die besmet is geraakt met het coronavirus. Een deel van de patiënten heeft weinig klachten en herstelt relatief snel. Een ander deel kan echter een heftige IC-opname achter te rug hebben en/of na herstel nog steeds last ervaren van restverschijnselen. Op dit moment wordt er nog veel onderzoek gedaan naar de daadwerkelijke (langdurige) gevolgen van
Covid-19, waarbij er o.a. in één onderzoek is aangetoond dat het virus het immuunsysteem op hol brengt, waardoor hersenschade kan optreden. WijDoen heeft specialisten in dienst die, afhankelijk van de restklachten, kunnen helpen met re-integreren na Covid-19.

WijDoen biedt hulp

Ondanks het feit dat er nog veel onduidelijkheid is over de daadwerkelijke effecten op het lichaam en brein, en het tevens nog te vroeg is om uitspraken te kunnen doen over langdurige gevolgen, dient er nu al aandacht te zijn voor de zorg en begeleiding voor mensen die te maken hebben met restverschijnselen ten gevolge van COVID-19. De restverschijnselen lijken uiteenlopend te zijn, waarbij er een overlap wordt gezien met de klachten die bij hersenletsel voorkomen. Dit maakt dat WijDoen in bepaalde gevallen begeleiding kan bieden bij re-integratie na COVID. Dit gaat altijd in overleg met de behandelend specialist en huisarts.

Waarom WijDoen?

Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen met hersenletsel en langdurige klachten als gevolg van een aandoening of ernstige ziekte. Het ziektebeloop en de restverschijnselen van COVID heeft in bepaalde gevallen raakvlakken met ons expertisegebied. Vooral bij onderstaande gevolgen kan WijDoen hulp bieden bij re-integratie:

  • Beperkte belastbaarheid (vermoeidheid)
  • Cognitieve klachten (zoals aandachts- of geheugenproblemen, of overprikkeling)

Daarnaast is er uiteraard aandacht voor het verwerken van de heftige periode die achter de rug is of die nog komt.

Boek eenvoudig een terugbelafspraak

of

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.