Picture of Elaine

Elaine

Van chronische klachten naar nieuwe energie

Wat doe je wanneer je na vele diagnoses nog steeds geen heldere diagnose hebt?

Bij WijDoen begeleiden we onder andere mensen met chronische (pijn) klachten. Zodra je de klachten hebt, en dan met name al langer hebt, dan kan de zoektocht naar de oorzaak en de oplossing van de klachten een groot karwei zijn. Je wilt immers weten wat je hebt en waarom. En vooral ook; hoe kom ik er mogelijkerwijs vanaf?

Specialisten doen natuurlijk hun best in het vinden van een verklaring en het duiden van de klachten die er zijn. Het kan gebeuren dat ondanks de vele uitspraken die medisch worden gedaan over wat je ervaart, je nog altijd zit met je klachten. En je blijft zoeken naar een oplossing.
Niet gek ook, want je wil verklaren wat je hebt en je wil je daarin kunnen vinden.

We zien regelmatig cliënten die kampen met (pijn) klachten die al lang aanhouden. Die chronisch te noemen zijn. En wat kunnen we doen voor onze cliënten, die te maken hebben met dit soort klachten en waarvoor zij al langer zijn onderzocht?
We werken met hen aan het aanvaarden van de situatie. Dit kan best een proces zijn, want iets aanvaarden, wat je misschien niet wil aanvaarden is niet makkelijk. In die aanvaarding kunnen we ook werken aan het hervinden van zingeving. Met nieuwe zingeving leg je de focus ergens anders. Je legt dan de focus op iets wat je fijn vindt.

En juist dat, focus leggen op iets wat je fijn vindt, waar mogelijkheden liggen, waar iets positiefs in zit, schept nieuwe energie.

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen:

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.