Je zit met veel vragen, ook over je werk en de toekomst daarvan. Je weet niet hoe je verder moet komen. Wij helpen je graag om de eerste stap te zetten.
Wij starten het traject altijd met het in kaart brengen van de situatie van de werknemer, door middel van een uitgebreide (neuro)psychologisch intakegesprek. In dit gesprek willen wij inzicht krijgen in de huidige klachten, welke impact deze klachten hebben op het dagelijks leven, en andersom ook juist wat de klachten veroorzaakt of in stand houdt.
Met deze informatie kunnen we stap voor stap werken richting werkhervatting. Door de brede kijk op de klachten kijken we verder dan enkel stress en de werksituatie. Juist deze benadering zorgt uiteindelijk voor een duurzamer herstel.
Nadat wij door middel van de (neuro)psychologische intake in kaart hebben gebracht welke klachten je hebt, hoe deze impact hebben op je dagelijks leven en wat je werksituatie is, proberen wij samen een gevolgenmodel te maken. Dit gevolgenmodel geeft ons inzicht in de aanleiding en oorzaken van de overspannenheid en burn-out.
Belangrijk is eerst de bewustwording van waar bepaalde klachten door zijn ontstaan. Ook wat het verschil is tussen een oorzaak en een aanleiding. De oorzaken hebben namelijk vaak ook te maken met eigenschappen zoals “perfectionisme” en leefregels zoals “ik ben niet goed in wat ik doe”. Met name bij een burn-out is het belangrijk om deze eigenschappen en leefregels aan te pakken. Maar ook:
– Wat is verder je leefstijl?
– Zijn er in het dagelijks leven voldoende herstelmomenten?
– Lukt het om positief te denken of bekijk je veel dingen vooral negatief?
– Wat zijn je kwaliteiten, maar ook daarbij komende allergieën en valkuilen?
– Etc.
Vanuit inzicht gaan we naar balans en meer grip. En vanuit de balans en grip gaan we naar werkhervatting. Stap voor stap.