Picture of Elaine

Elaine

Re-integratiebegeleiding bij overspannenheid en burn-out, juist ook voordat er sprake is van werkhervatting! ✅

Hoe kom je tot de eerste stap richting werk bij overspannenheid en burn-out?

Uit onze ervaring merken wij dat het fijn kan zijn om met een deskundige te praten. Iemand die samen met de betreffende kan uitzoomen en de situatie kan overzien, omdat dat vaak moeilijk blijkt te zijn. Zoals ook in de laatste post aangeven zullen we eerst meer balans en grip moeten creëren. Maar hoe doe je dat?

De basis is altijd het in kaart brengen van de stressoren, het verminderen van de stress, en het toenemen van ontspanning en energie-gevende activiteiten. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, want vaak weten mensen niet meer hoe ze moeten ontspannen en is eigenlijk alles al te veel. De coaches van WijDoen helpen hierbij. Re-integratiebegeleiding door WijDoen kan namelijk juist ook ingezet worden voordat er überhaupt sprake lijkt te zijn van werkhervatting.

Ons advies is om zo vroeg als mogelijk begeleiding in te zetten. Het is namelijk een tijdrovend proces, waarin het voor de zieke werknemer vaak lastig is om zelf de eerste stappen te zetten. De meeste klachten bij overspannenheid en burn-out gaan niet vanzelf over, daar is begeleiding bij nodig. Met de lange wachtlijsten voor een psycholoog duurt het ook lang voordat ze geholpen kunnen worden. Onze (neuro)psychologen en stress & burn-out coaches kunnen de psychosociale begeleiding bieden, voordat er praktische stappen gemaakt kunnen worden richting werk.

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen:

Wij zijn benieuwd wie onze site bezoekt

Volledig anoniem, helpt u ons hier ontzettend mee. Alvast onze dank.